Passie is zo belangrijk voor me. Het raakt me, het beïnvloed me en ik vind het heerlijk om met mijn passies bezig te zijn, er over te praten en anderen ermee te inspireren. Passie drijft me en definieert me. Het zorgt ervoor dat ik succesvol ben in wat ik doe en dat ik mijn werk niet als werk zie, maar als iets waar elke dag met heel veel plezier naartoe ga. En als ik het heb over de definitie van succes dan meet ik dat af aan hoe gelukkig ik ben.

KPN zorgde er niet voor dat mijn hart zong

Een paar jaar geleden heb ik gebroken met mijn carrière bij KPN en ben ik mijn hart gaan volgen. Zoals Carmine Gallo zegt: “What makes your heart sing?” En dat was het niet bij KPN. Ik was daar iemand anders zijn leven en verwachtingen aan het leven. Ik was er goed in, omdat ik dicht bij twee van mijn passies werkte: vernieuwing en verandering. En ik werkte er keihard aan en wist wat mijn doelgroep (mijn baas) wilde. Maar ik miste veel. Ik miste de passie voor mensen. De oprechte interesse in ze. Om te zorgen dat ze blij en gelukkig waren. Om het beste uit ze te halen. En de mensen die hier oog voor hadden en die dit uitdroegen werden één voor één uit de organisatie gegooid.

Daarbij kwam ik er achter dat ik steeds meer moeite had met autoriteit. Ik had een mening over hoe het moest en ik had steeds meer moeite met het feit dat dit opzij werd geschoven en dat ik zelf beslissingen niet kon nemen waarin ik geloofde (met alle kansen en risico’s die erbij horen).

Iemands anders zijn leven leiden

Waar ik achter kwam is dat ik mijn hele leven te weinig mijn eigen beslissingen had genomen en teveel iemand anders zijn leven had geleid. En al mijn eigen beslissingen, hoe moeilijk ook, gaven me zoveel energie. Daarbij kreeg ik zoveel energie uit andere dingen die ik aan het leren was zoals; surfen, duiken, motorrijden, studie politieke wetenschappen, reizen, het opzetten van een online wijnwinkel en het lezen over allerlei nieuwe dingen. Zoveel meer energie dan wat ik kreeg van werken. Er moest iets veranderen, want dit zou ik niet nog eens 30 jaar volhouden. En ik merkte dat ik aan het groeien was en ik begon me te realiseren dat het ook anders kon. Ik kon voor mezelf kiezen. Ik moest voor mezelf kiezen. En falen hierin zou minder erg zijn dan helemaal niet voor mezelf kiezen.

En het kiezen voor mezelf heb ik gedaan in 2010, net voordat ik 10 jaar bij KPN zou hebben gewerkt. Ik heb sindsdien geleerd hoe fijn het is dat ik zelf kan kiezen en dat ik leer van wat er goed en wat er fout gaat. Ik kies en dus ben ik verantwoordelijk. Heerlijk vind ik dat. Er is niemand die voor me beslist.

Creativiteit en creëren

Een andere passie die ik heb ontwikkeld is creativiteit en de behoefte om dingen te creëren. Ik heb dit nooit van huis uit meegekregen en dit is nooit gestimuleerd vroeger. Ik ben er ook achter dat ik een enorme behoefte aan prikkels heb om me heen en ik kijk continu vol leergierigheid, interesse en met kansen naar de wereld. Mijn hoofd staat nooit uit en ik denk continu hoe iets beter zou kunnen en ben heel geïnteresseerd in hoe mensen het beter doen. En dat is alleen maar meer geworden. Ik geniet enorm van creativiteit en ik heb het elke dag nodig. Voor mij is creativiteit nadenken hoe iets beter kan en iets creëren dat er daarvoor nog niet was. En ik vind het heerlijk om dit te doen voor concepten, het oplossen van problemen, het verbeteren van processen en het gebruik van vorm om een andere boodschap te vertellen.
Ik kan niet meer zonder en ik wil er meer en meer van!

Mensen zijn het allerbelangrijkst

Als laatste is mijn passie en interesse voor mensen alleen maar gegroeid. Ik ben door alle dingen die ik in mijn leven heb meegemaakt het leven gaan waarderen en heb me gerealiseedrd dat mensen om je heen zorgen voor het ultieme geluk. Niets in het leven is belangrijker dan mensen om je heen die van je houden en dat je van de mensen om je heen houdt. Het doet me dan ook veel pijn dat ik vorig jaar de keuze heb gemaakt om uit elkaar te gaan met mijn ex-vrouw. Het raakt me diep dat ik andere mensen pijn doe. En tegelijk kon ik niet anders. Ik word gelukkiger op een andere manier. Maar dat kiezen heeft nog wel veel verdriet in zich. En ik realiseer me nog meer hoe belangrijk mensen voor me zijn.

Bijzondere mensen

Tegelijk ben ik zelf veel veranderd. Iets dat volgens mij nooit stopt in mijn leven. En dat komt ook door de mensen om me heen. Ik heb een bijzonder team om me heen waarbij ik omringd ben met mensen die allemaal iets bijzonders hebben of doen. En van hun passies krijg ik heel veel energie. Zoveel energie dat het me heeft veranderd en dat ik nooit meer anders wil. Ik wil me omringen met mensen die bijzonder zijn, die mij inspireren en tegelijk wil ik ze inspireren, ze beter maken. Ik wil samen met hun nieuwe dingen creëren die er daarvoor niet waren en ik wil plezier met ze hebben.
160126-SVD-team-bowlen
Mijn passie

Ik heb zoveel zin in het leven en ik geloof in een wereld die maakbaar is. En vanuit mijn passies; vernieuwing, verandering, creatie, creativiteit en mensen wil ik daarin mijn eigen keuzes maken.
Ik wil samen met andere mensen nieuwe dingen creëren. Ik wil blijven groeien en plezier hebben! En hierdoor voelt werk niet meer als werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com