Ik ben ondernemer. Ondernemer ben ik nu en ik denk dat ik nooit meer anders wil en misschien ook nooit meer anders kan.

Tegelijk hou ik er altijd rekening dat het wellicht op een dag niet meer lukt. Met de ‘worst case’, dat het niet meer lukt en als ik dat kan handelen, dan is het eigenlijk ok. Want als het met ondernemen niet lukt dan moet ik ergens een baan vinden. En ik heb er vertrouwen in dat dat wel lukt. Ik weet alleen niet of ik daar nog gelukkig van wordt.

Ik wordt namelijk heel blij van ondernemen. Heel blij. Dit zijn voor mij de redenen om elke dag met heel veel plezier te gaan werken, veel te lange uren te draaien en altijd aan te staan.

Ik kan zelf alle beslissingen maken

Ik mag mijn eigen pad kiezen

Ik mag zelf risico’s nemen

Ik heb de vrijheid om te doen en laten wat ik wil

Ik heb geen baas boven me

Ik ben op mezelf aangewezen dus moet en kan ik enorm veel leren

Ik groei en word sterker in wat we doen en in het vertrouwen in mijn eigen kunnen

Ik ben blij dat ik de mensen kan kiezen waarmee ik zelf wil werken

Ik mag mijn team en de mensen beter maken

Ik mag focussen op dingen die ik zelf belangrijk vind zoals: vernieuwing, verandering en mensen

Tegelijk heb ik ook angsten als ondernemer. Dingen die me pijn in mijn buik bezorgen. Maar die zijn ook goed en zorgen ervoor dat ik elke keer beter en sterker wil worden met mijn bedrijf. Mijn angsten zijn:

Falen. Ik haat falen. Ik wil altijd resultaten halen en zorgen dat klanten tevreden zijn

Dat er iets gebeurt in mijn bedrijf waardoor ik mensen moet ontslaan.

Ik sta er eigenlijk te weinig bij stil, maar wat ben ik blij dat ik twee goede succesvolle bedrijven heb
Eigenlijk heb ik de leukste baan van de wereld. En ik denk dat ik niet anders meer kan. Zekerheid vind ik namelijk niet meer in externe dingen zoals salaris en een vast dienstverband etc, maar in mezelf. Ik ben steeds zekerder over wat ik kan (en ook wat ik niet kan) en dat geeft me een enorme kracht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com