Ik wil alleen maar werken met mensen waarmee ik plezier heb. Ik besteed zoveel tijd met mijn collega’s, dat ik het belangrijk vind om te werken met mensen die me energie geven. Voor mij lopen werk en privé redelijk door elkaar heen. Ik werk vaak ’s avonds en in het weekend. Ik denk eigenlijk altijd aan mijn werk en aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Bij komen ideeën, kansen en mogelijkheden niet alleen op kantoor naar boven, juist niet. Mijn hoofd staat altijd aan. En dat vind ik heerlijk. Maar dat betekent wel dat mijn werk- en privé leven ‘ge-blurred’ zijn (ze lopen in elkaar over). En daar ben ik blij mee. Ik kan het omdat ik heel veel plezier heb in mijn werk. (Dus ik raad iedereen aan om op zoek te gaan naar werk waar het zo leuk is dat je er ook in je privé tijd mee bezig bent.)

160126-SVD-team-bowlen

Omdat ik zoveel met werk bezig ben vind ik het ongelofelijk belangrijk om dit met leuke mensen te doen, die mij energie geven, maar ook ons team en onze klanten. Ik wil altijd pieken en het maximale er uit halen. Ik zoek geen mensen die me energie kosten. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik de luxe heb om dit grotendeels zelf te kiezen.

Criteria die ik hanteer bij mensen waar ik graag mee werk:

  • Kunnen we goed samenwerken en hele toffe dingen doen voor onze klanten?
  • Kan ik met je lachen?
  • Geef je mij en anderen energie?
  • Neem je het leven niet al te serieus?
  • Heb je een focus om jezelf en klanten beter te maken?
  • Heb je een passie waar je energie van krijgt?
  • Kan ik bier met je drinken?
  • Behandel je anderen goed?

160126-Amstel-bier

Bij het behandelen van anderen is voor mij een heel belangrijk criterium hoe mensen ‘personeel’ (vervelend woord) zoals de schoonmaker, de postbezorger en de bediening in een restaurant behandelen. Vaak hebben mensen meer ‘status’ dan de schoonmaker, de postbezorger of de bediening in een restaurant en hoe ze met deze mensen omgaan, laat vaak zien hoe ze echt zijn. Iedereen verdient respect en werkt hard. Iedereen heeft iets bijzonders. En mensen die niet goed omgaan, geen respect hebben voor anderen (zoals de schoonmaker, de postbezorger, de bediening in een restaurant), daar wil ik niet snel mee samenwerken.

Bij mensen die bij ons willen komen werken, is naast hoe stinkend goed ze in hun werk zijn, ook essentieel of ze in ons team passen en of ze het team ook energie kunnen geven. Dat betekent niet dat we allemaal dezelfde mensen zoeken. Iedereen voegt zelf iets extra’s toe. Als er maar iets bijzonders aan het team wordt toegevoegd waar ik en de rest van het team energie van krijgen. We zijn dus altijd op zoek naar bijzondere en leuke mensen die steengoed in hun werk zijn.

Mentaliteit en plezier maken is dus essentieel voor me.

SVD-team-big

Je kan alleen niet altijd ‘aan staan’ en voor mij is mijn ‘down time’ ook met leuke mensen werken en daarmee plezier hebben. Voor mij is de lunch dan ook heilig. Ik wil dan even ontspannen, kletsen, lachen en plezier hebben. Als ik niet de tijd voor lunch maak, merk ik de hele dag dat ik dan een  ontspannen moment heb gemist. Ik kom mezelf dan rond 16:00 tegen. Dan is alle energie op. Voor mij is de lunch dus super belangrijk om effectief te zijn.

Ik wil niet werken met mensen die me energie kosten, die ik niet vertrouw of waar ik het niet leuk mee heb. En gelukkig kan ik bijna altijd kiezen met wie ik werk. Dat is een van de grootste luxes van je eigen keuzes kunnen maken als ondernemer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com