Ik ben ongeduldig. Vraag het aan iedereen om me heen en ze zullen allemaal beamen dat ik het ben. En dat zullen ze vast niet allemaal leuk vinden. Ik wil alles snel en meteen hebben. Dat is een van de redenen dat ik online shoppen minder leuk vind. Ik wil het namelijk meteen in mijn handen hebben.

En soms krijg ik het zo op mijn heupen en dan is het klaar. Dan wil ik dat het meteen gebeurt. En ja dan gebeurt het wel eens dat ik dan veel sneller wil dan de mensen om me heen. Ja dat is lastig. Voor mij, maar ook zeker voor de mensen om me heen.

Dat ik ongeduldig ben heeft voor en nadelen. Het brengt me veel, omdat ik direct dingen wil hebben wat voor een enorme drive en kracht zorgt. Het zorgt ervoor dat ik dingen gedaan krijg en wel snel. Het zorgt bij mij voor een enorme motivatie. Dat ik het altijd sneller wil zorgt er ook voor dat het vaak dan ook sneller komt. Onder druk lukt veel meer. Zeker bij mij.

Een ander voordeel is als er iets mis gaat, dan wil ik het ook zo snel mogelijk oplossen zodat het weg is. Ik wil dan dat de ‘pijn’ zo snel mogelijk weg is. (Tja misschien is dit ook wel een vorm van vermijden…) Het voordeel is dat het vaak snel bij me is opgelost en dat ik daar dan keihard aan werk.

Maar nadelen heeft ongeduldig zijn ook. Vaak loop ik sneller dan de rest en vaak kunnen ze me bijbenen, maar soms ook niet. Dan lopen we niet synchroon en dan kan ik erg gefrustreerd raken. En soms begrijpen anderen niet dat het dan nu opeens moet. En dat zorgt voor frictie.

Een ander nadeel is dat ik het soms dingen te snel wil oplossen. Soms hebben anderen en ik ook tijd nodig om iets te verwerken en het even te laten zijn, hoe klote het ook is. Dan kan ik te snel gaan. Omdat ik wil dat het weg is. De pijn moet dan zo snel mogelijk weg zijn. Maar het werkt niet altijd zo. En dat is best wel eens lastig. Voor mij en ook voor anderen. Maar de bedoelingen zijn goed en vaak is dat wel uit te leggen. Maar ja mensen moeten dan wel ook geduld met mij hebben of ik met hun.

Hier heeft mijn mindfulness cursus me enorm mee geholpen.

Nu klinkt het misschien een beetje alsof ik soms als een verwend kind kan rondlopen omdat ik mijn zin dan niet krijg. Misschien… Maar toch hoop ik het niet. Ik hoop dat er juist voor zorgt gecombineerd met mijn positieve energie en kijk op het leven dat we meer gedaan krijgen dat er juist meer positieve energie van me uit gaat.

(en als ik soms een verwend kind kan zijn. Sorry.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com