Je kan twee dingen doen. In kansen denken of in barrières…

Ik kom te vaak mensen tegen die in barrières denken. “Dit kan niet en dat kan niet.” En dan houdt het op. We komen niet verder, de energie stopt en mensen denken niet meer verder na.

Maar voor mij start het dan. Hoezo kan iets niet?

Alles kan. Altijd. Het hangt er alleen van af hoe. En daar kunnen we over nadenken, creatief over zijn en dan er over beslissen of we dat het waard vinden. Zo komen we tot de echte keuzes in het leven. Het leven is niet afgekaderd door grenzen en dingen die niet kunnen, het leven is een rijkdom aan keuzes en mogelijkheden. Het leven evolueert en beweegt en zo moeten wij ook door het leven. Kijkend naar wat er kan, welke beweging we kunnen volgen om obstakels te overwinnen. En te groeien.

Hoe denk je in kansen? Door continu te onderzoeken, door nieuwsgierig te zijn, door je af te vragen bij alles of het anders kan, door te kijken door de ogen van anderen naar de wereld, door alles in je op te nemen wat er om je heen gebeurt, door continu op zoek te gaan naar inspiratie, door nooit nee te accepteren, door altijd door te vragen, door achter elk ding te zoeken waarom het is gedaan of gebeurd.

En door risico’s te nemen, te proberen en door fouten te maken. Als je geen fouten maakt, dan ga je nooit door grenzen heen en blijf je altijd binnen de lijnen. Als je nooit over de grenzen heen gaat weet je ook niet waar de grenzen liggen. Dus hoe ik het ook haat om fouten te maken, het is goed en nodig om ze maken in het leven. Door fouten leer je.

Ik wil me ook omringen met mensen die ook kansen zien. Ik wil van anderen ook niet meer horen wat niet kan of dat iets niet kan. Ik wil horen hoe het wel kan en welke mogelijkheden en oplossingen er zijn. Dit zorgt voor zoveel meer energie in het leven. En ja het is niet altijd makkelijk, maar het is altijd beter dan iets niet doen.

Ik sta zo in het leven. Ik zie kansen en ik zie mogelijkheden. Tuurlijk zijn er beperkende factoren, maar ze zijn op te lossen. Daar geloof ik in. En zo lukt er ook veel bij me. En zo krijg ik energie. Zo kom ik vooruit en zo word ik blij. Zo vul ik mijn leven en werk in. En het brengt me veel. Maar bovenal het maakt me een beter mens die vol energie en kansen naar het leven kijkt. Elke dag opnieuw en elke dag met een grote glimlach.
photo credit: Question Everything (Nullius in verba) Take nobody’s word for it via photopin (license)

3 thoughts on “Everything is possible if you believe in it…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com