Daar zit ik dan aan de koffie te bloggen. Ik wil zo graag sporten, maar dat kan ff niet. Ik ben geblesseerd (heb een scheurtje in mijn enkelband). Grrrr… Irritant!! Nu moet ik rust nemen en daar ben ik niet zo goed in. Ik merk dat ik een kleine ‘verslaving’ heb aan sporten. Ik word onrustig als ik niet kan sporten. Daarom gaat mijn energie nu in een blog over sporten.

sport-blog

Sport en werk

Sport is het afgelopen jaar enorm belangrijk voor me geworden. Dat was het eigenlijk al. Maar dit jaar heb ik gemerkt hoe belangrijk eigenlijk. En het is een veel grotere rol in mijn leven gaan spelen. Ik ben meer gaan sporten, ben gezonder gaan leven en ik heb een tweede bedrijf opgezet. Een digitaal Sport Marketing agency: SportVibes Digital. Nu combineer ik twee passies: digitaal en sport. Heerlijk om voor klanten als Staatsloterij Gelukstreffers en Oranje Peloton, ADO Den Haag vrouwen, NOC*NSF, ATPi, RegioBank en anderen te mogen werken.

Sport is altijd belangrijk geweest

Eigenlijk is sport altijd al belangrijk geweest in mijn leven. Toen ik klein was ging ik met mijn vader en broertje altijd sporten. We waren altijd samen aan het spelen: voetballen, hockeyen, tafeltennissen of iets anders. Maar daarnaast heb ik altijd gehockeyd. Ik heb leren golfen toen ik 5 was. We gingen elk jaar skiën. En op de lagere school speelden we altijd buiten en was honkballen favoriet. Later toen we naar Oostenrijk verhuisden heb ik heerlijk gesport met schoolteam (Junior Varsity en Varsity) op de American International School. We gingen toen naar andere Europese steden als Brussel, Den Haag, Frankfurt en Boedapest om tegen de scholen daar wedstrijden en toernooien te spelen. Daar heb ik voornamelijk gevoetbald, track and field gedaan (toen vond ik hardlopen een stuk minder leuk dan nu), gebasketbald en gehonkbald.

En buiten school gingen we in de winter elk weekend skiën. In plaats van in het weekend hockeyen zoals in Nederland gingen wij skiën. Dat vind ik heerlijk en misschien wel de leukste sport die er is. Later heb ik voetbal en hockey afgewisseld (en soms gesurfd). En de laatste 10 jaar was het voornamelijk weer hockey (dit keer bij HGC in Heren 3).
Sport en spel zijn altijd dus heel belangrijk geweest en ik kan me geen periode in mijn leven herinneren dat ik niet heb gesport. Nu mag ik dat met Friso doen!

sport-f-blog

Sport verslavend

Maar het is het laatste jaar een stuk belangrijker geworden voor me. Het is van een spel gegaan waar ik veel plezier in had tot een essentieel onderdeel van mijn leven. Het is niet alleen meer een spel (alhoewel ik alles in sport nog steeds zo benader), maar het is ook een manier om gelukkiger, fitter, sterker te zijn, me te kunnen ontspannen en het geeft me zoveel meer energie. Het is een wezenlijk onderdeel van mijn leven geworden. En nu ik zoveel sport wordt het spel ook leuker. Ik word er beter in. Het is gewoon allemaal leuker! Ja ik ben er helemaal verslaafd aan.

sport-surfing

Meer sport

Van rond de twee keer per week sporten ben ik naar drie tot vier keer per week gegaan. Daar zijn meerdere redenen voor: Ik heb zo’n twee jaar geleden mijn kniebanden verrekt en ik bleef er last van houden. Mijn Fysio zei eigenlijk dat ik fysiek sterker moest worden en dat ik wat kilo’s kwijt moest raken. Dat laatste wist ik eigenlijk al en ik die kilo’s heb ik er af gehaald. Ongeveer 15 kilo. Nog een reden was dat ik sport keihard nodig had om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. Als laatste reden werd ik extra gestimuleerd om te gaan sporten en nieuwe sporten te ontdekken. Dat laatste heeft er zelfs voor gezorgd dat ik me heb ingeschreven om de marathon van New York te gaan lopen in november.

sport-gym

Dit jaar ga ik door

Dit jaar ga ik door met sporten. Ik wil er nog meer uithalen. Ik blijf hockeyen. En ik ga blijf ook naar de gym gaan om krachtiger te worden. Ik ga dit jaar echt hardlopen: de CPC halve marathon, Rotterdam Marathon estafette, de New York Marathon. Ook ga ik SportVibes met veel plezier groter maken en in de zomer ga ik sport kijken op de Olympische Spelen. En als laatste ga ik dit jaar door met parachutespringen (dat is toch ook een sport!).

Het stofje is aangemaakt bij me. Ik kan gewoon niet meer zonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com